27 Şubat 2012 Pazartesi

Outlet Ne Demektir, İlk Outlet Center Nereye Açılmıştır ?

 

Günümüzde giyim kuşam adına büyük markaların “Outlet” mağazalarını sıkça görür olduk ve bu mağazalardan da uygun alışverişler yapar olduk.
Peki nedir bu outlet ve neden ucuzdur, bunları öğrenelim ve İstanbul’da bulunan Outlet Mağazaları hakkında da bilgiler edinelim.

Çok değil bundan 15-20 yıl evveline kadar sosyete ve sanatçılar İtalya’ya, Fransa’ya düzenlenen outlet turlarına katılır, bavullarını ünlü markaların outletlerinden ucuza aldıklarıyla doldurur gelirdi.

Sonra da “Paris’ten aldım, İtalya’dan aldım şekerim” edalarıyla dolaşırlardı. Outlet kavramıyla sosyete sayesinde tanıştık, fakat son birkaç yılda Türkiye de ünlü markaların outlet cennetine döndü. İstanbul, İzmit, İzmir, Kütahya ve Bursa’da markaların outlet mağazalarının yanı sıra outlet alışveriş merkezleri açıldı. İstanbul’da teknoloji outleti bile var. Genellikle üretim merkezlerine yakın bölgelerde bulunan outlet mağazaları İstanbul ve İzmit’te ağırlık kazanıyor. Outletlerden alışveriş yapmak için şehir dışından turlar düzenleniyor.

Outlet mağazalarda, markaların seri sonu ve defolu ürünleri satılıyor. Bunun yanında birçok marka da outlet mağazalarda satmak için daha düşük kalitede ve ucuza maledilen ürünler üretebiliyor. Bunların etiketlerine ikinci kalite ya da outlet yazılıyor. Outlet mağazalardan alışveriş yaparken buna dikkat etmek gerekiyor. Yine bazı gözü açık tüccarlar da outlet ürün satmamalarına rağmen, vitrinlerine ya da tabelalarına “outlet” ibaresini koyuyorlar. Ankara Ticaret Odası’nın outlet mağazacılığıyla ilgili yaptığı bir araştırmada, outlet olarak satış yapan mağazaların yalnızca yüzde 30’unun indirim mağazası olduğu tespit edilmiş. Bu sebeple outletlere gitmeden önce o markanın normal mağazalarındaki fiyatlarını kontrol edin. Ucuza alıyorum diye sezon fiyatına almayın.

 

Outlet ne demektir?

Outlet; fabrika satış, üretim fazlası, defolu, indirimli veya seri sonu ürünlerin satıldığı mağazalar için kullanılan yabancı bir kavram. İlk olarak 1980’lerde Amerika’da ortaya çıkan bu uygulama dünyaya hızla yayıldı. Türkiye ise son birkaç yılda outlet cennetine döndü.

İstanbul, outlet alışverişin merkezi

İstanbul’un ilk outlet alışveriş merkezi Olivium outlet Alışveriş Merkezi'dir. Zeytinburnu’nda bulunuyor. Desa, Flo, Hotic, İnci, Boyner Outlet, Mudo Outlet, Herry, Damat, Aydınlı gibi birçok marka var. Olivium, İstanbul’a ve birçok büyük şehre şubeler açmayı planlıyor.

6 yorum:

  1. Değerli site yöneticisi sitenizdeki makaleleri sürekli okuyor ve takip ediyorum yazılarınızı çok özgün buluyorum. Rays firması olarak başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. bilgiler için teşekkür ederiz. spor market olarak outlet ürünlerimiz mevcut.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel özetlediniz teşekkürler akay_giyim instigram sayfamız dan bakabilirsiniz outlet ürünlerimize

    YanıtlaSil
  4. Kırmızı Outlet

    Kırmızı Outlet' ın giyim sektöründe önde gelen bir mağaza olması oldukça dikkat çekici. Kırmızı Outlet ile emin adımlarla şıklığa adım atabilir, tarz yaratabilirsiniz.

    Elbise,pantolon,gömlek,kazak,hırka,yelek,mont,jean,mavi,colins,lcw,ltb,rodi.

    Kırmızı Outlet - www.kirmizioutlet.com

    YanıtlaSil
  5. Kırmızı Outlet

    Kırmızı Outlet' ın giyim sektöründe önde gelen bir mağaza olması oldukça dikkat çekici. Kırmızı Outlet ile emin adımlarla şıklığa adım atabilir, tarz yaratabilirsiniz.

    Elbise,pantolon,gömlek,kazak,hırka,yelek,mont,jean,mavi,colins,lcw,ltb,rodi.

    Kırmızı Outlet - www.kirmizioutlet.com

    YanıtlaSil
  6. Türkiye'nin en ekonomik tek outlet giyim alışveriş sitesi www.outletcarsim.com .
    Binlerce ürün en uygun fiyat garantisi ile bir tık uzağınızda.

    https://www.outletcarsim.com/

    YanıtlaSil