28 Şubat 2012 Salı

İnternetten Alışveriş ve Outlet 'ler

 Outlet merkezlerinden alışveriş işleminin yanı sıra internet kullanımının giderek yaygınlaşması, güvenliğe ilişkin endişelere ve giyim ile ilgili alışveriş alışkanlıklarının yavaş değişmesine rağmen, internet üzerinden yapılan alışverişlerde büyük artışlar olmasını sağladı.

ABD'de yıllık toplam işlem hacmi 45 milyar doları geçen internet üzerinden açık artırmayla satış sitesi ''ebay'' benzeri bir modeli Türkiye'ye uyarlayan ''gitti gidiyor'' isimli alışveriş sitesinin üç kurucu ortağı Tolga Kabataş, Burak Divanlıoğlu ve Serkan Borançılı, AA muhabirinin sorularını yanıtlayarak, Türkiye'de internet üzerinden yapılan satışları değerlendirdiler. 

''GÜVENLİK ENDİŞESİNİN NEDENİ EKSİK BİLGİ''

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerin, fiziksel ortamda yapılan alışverişten daha güvenli olduğunu savunan Divanlıoğlu, kredi kartlarıyla internetten alışveriş yapma konusunda çekinceli davranan kişilerin endişelerinin nedeninin, eksik bilgi olduğunu kaydetti.

Kredi kartlarının fiziksel ortamda çalınıp kopyalanmasının daha kolay olduğunu belirten Divanlıoğlu, şunları kaydetti: ''İnternet üzerinden alışveriş yaptığınızda, bilgileriniz belli bir güvenlikle bankaya aktarılır ve ele geçirilmesi çok zordur, bu konuda maalesef yanlış bilgilenme söz konusu. Kartların bilgileri fiziksel ortamda kopyalanıyor, ama kopyalayanlar internet üzerinden
alışveriş yapınca, sanal ortamda kopyalanmış gibi algılanıyor. Kısacası, kartlarınız ofline'da çalınıyor ama online kullanılıyor.''

SİSTEM NASIL İŞLİYOR VE NEDEN TERCİH EDİLİYOR

AA muhabirine sistemlerinin işleyişi hakkında bilgi veren Kabataş, ebay sisteminden farklı olarak kendilerinin geliştirdiği ''güvenli ticaret'' adlı sisteme göre, birbirlerini tanımayan alıcı ve satıcıların, birbirleriyle muhatap olmadan alışveriş yapabildiklerini söyledi.

İnternet sitesine giren kişi, beğendiği ürünü tespit edip, o ürünün başlangıç fiyatını gördükten sonra, o ürün için verebileceği en yüksek rakamı belirliyor, ancak başlangıç fiyatı 1 YTL olan ürün için en fazla 5 YTL vereceğinizi belirtmeniz, 5 YTL ödeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Sistem sizin adınıza 20 kuruşluk artırmalar yapıyor ve sizden daha yüksek fiyat veren biri varsa bunu da size mail yoluyla bildiriyor. Böylece, aynı ürüne 2 YTL fiyat veren biri olursa, siz 2.2 YTL'ye ürünün sahibi oluyorsunuz.
İnternette pantolon ya da giyimle ilgili alışveriş yapmak için bazı outlet'lerin internet sitelerini de güvenle kullanabilirsiniz. 

 
Sisteme göre, alıcının parası ''havuz hesap'' olarak adlandırılan fonda bekletiliyor, alıcı ürünün kendisine ulaştığını ve gelen ürünün gördüğü ve özellikleri belirtilen ürünün aynısı olduğu bilgisini şirkete iletince, havuzda bekletilen para satıcıya aktarılıyor. Tüm bu işlemlerin tamamlanması ve ürünün kargoyla size ulaşması en fazla iki gün sürüyor.

Burak Divanlıoğlu ise ''Bir ürünü internetten satın almanın avantajları nelerdir'' sorusunu şöyle yanıtladı: ''Her şeyden önce kullanım kolaylığı. Elinizin altında internet  varsa, yakınınızda ulaşamayacağınız birçok ürüne bir anda ulaşırsınız. İkincisi ise elbette fiyat avantajı ve ürün çeşitliliği. Bir insan için kıymetli olmayan bir ürün -eski bir plak ya da kendisine hediye edilen ama kullanmadığı elektronik bir araç gibi- bir başkası için kıymetli olabilir. Çoğu kez yurtdışında olan ve Türkiye'ye henüz gelmemiş ürünleri de internette bulabiliyorsunuz.''

1 yorum:

  1. Kırmızı Outlet

    Kırmızı Outlet' ın giyim sektöründe önde gelen bir mağaza olması oldukça dikkat çekici. Kırmızı Outlet ile emin adımlarla şıklığa adım atabilir, tarz yaratabilirsiniz.

    Elbise,pantolon,gömlek,kazak,hırka,yelek,mont,jean,mavi,colins,lcw,ltb,rodi.

    Kırmızı Outlet - www.kirmizioutlet.com

    YanıtlaSil